top of page

Oglas V-42

altenpflege - nemacka - posao - negovateljice

🏁  29.07.2024.

📌  Baden-Württemberg, DE

🗓️  8 nedelja

👩‍⚕️  Potrebna ženska osoba sa znanjem nemačkog jezika na nivou B2

OPIS RADNOG MESTA

Na ovom radnom mestu negovateljica se brine o bračnom paru. Deka je star 95 godina, visine 180cm, težine 75kg i ima stepen nege 4 (određen 2021. godine). Njegova supruga stara je 91 godinu, visine 160 cm, težine 50 kg, Od decembra 2022. ima stepen nege 3. Osobe koje su im bliske su njihovi sinovi i ćerka.

Pacijenti boluju od:
Deka boluje od početne demencije, srčane aritmije, osteoporoze i inkontinencije. Ima problema sa hodanjem (starački problemi), ima pejsmejker, dva veštačka kuka i urinarni kateter koji ide kroz stomak (briga o rani se obavlja u bolnici svaka 2-3 dana).Nosi pelene i uloške.

Baka boluje od početne demencije, osteoporoze, visokog krvnog pritiska i inkontinencije (nosi uloške). Ima problema sa hodanjem (starački problemi) i imala je šlog. Transfer nije potreban dok je kod kuće, a kad ide kod lekara onda deca idu sa njom.


Pomoćna sredstva:
Od pomoćnih sredstava deka koristi štaku, krevet za negu, rolator i nosi naočare, Koristi slušne aparate i ima zubnu protezu.
Baka koristi rolator, invalidska kolica, krevet za negu, zubnu protezu. Takođe koristi naočare i slušne aparate. Imaju tuš bez prepreka, kao i stolicu za tuširanje,


Nega tela / odevanje:
Bračnom paru je pri obavljanju osnovne lične higijene, kao i tuširanju 2-3 puta nedeljno većinom potrebna pomoć, dok im je pri oblačenju ponekad potrebna pripomoć. Deka se brije sam.

Tok dana:
Baka i deka obično ustaju između 9 i 10h. Nekad se oblače pre, a nekad posle doručka. Posle doručka i jutarnje higijene čitaju novine, rešavaju ukrštene reči, gledaju televizor, a baka voli štrikati.
Za ručak jedu hranu koja je lako varljiva. Konzumiraju malo mesa, a preferiraju  povrće, salate i priloge. Od kako je deka operisao stomak, ne sme jesti hranu koja nadima, a ima i problema sa žvakanjem zbog problema sa zubima.
Nakon ručka se odmaraju 2 sata, a deku treba probuditi, pošto će inače nastaviti da spava. Posle popodnevne dremke baka pije kafu, a deka čaj, jedu slatke keksiće ili neka peciva i gledaju televizor
Za večeru ponekad pojedu hleb sa nekim namazom, salamom ili sirom.
Deka već oko 18-19h ide na spavanje.
Baka veče provodi tako što (ponekad i sama) gleda televizor ili sluša radio, a između 20 i 21 čas ide na spavanje.
Ritual pre spavanja: prvo idu u toalet i presvlače se, a nakon toga uzimaju lekove. Baka se ponekad probudi jedanput u toku noći i tada joj je ponekad potrebna pomoć. Deka noću samo ponekad ustane da bi nešto popio. Trenutno mu noću nije potrebna pomoć da bi išao do toaleta, pošto ima kateter.
Baka voli da kuva, peče kolače, radi u bašti, pravi rukotvorine, sluša radio i radi ručni rad. Deka voli nositi trenerke, majice na kratke rukave i pulovere.


Negovateljica ima na raspolaganju:
- sopstvenu u sobu (sto, stolica, krevet, ormar)
- Radio
- televizor
- pristup internetu


Mesto /opis i mogućnosti kupovine:
Radno mesto je selo, a mogućnost kupovine je na oko 15 minuta peške. Porodica ide u kupovinu. Iz mesta ima i autobuska linija. Negovateljica na raspolaganju ima bicikl.

Ostalo:
- Kupovati se može tako što se napravi spisak namirnica i neko iz porodice ode u kupovinu, a može i negovateljica ići zajedno sa njima.
- Ima autobuska linija do Freiburga

NUDIMO

✅  prijavu u radni odnos
✅  isplatu zarade na tekući račun
💰️  mesečnu neto platu od 1.900 €
💰️  bonus za Božić od 150 € 
💰️  bonus za Uskrs od 150 € 
💰️  ref. putnog troška od 240 €
💰️  uplatu poreza i dop. od 290 €
🛌  besplatan smeštaj
🍽️  besplatnu ishranu
🚌  organizovan prevoz

❌  BEZ PROVIZIJE
❌  BEZ ČLANARINE

bottom of page